Wonen & huishouden

Waar ik tegenaan liep toen ik op mijzelf ging wonen

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|54px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|27px|0|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.21.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Yes! Je gaat op jezelf wonen. Alles lijkt zo sprookjesachtig goed en geweldig. Je denkt de hele wereld aan te kunnen want je bent weer een stap verder in het volwassen worden. Of je nou 18 of eind 30 bent, het is altijd een belangrijke stap om te nemen. Geloof mij maar als ik zeg dat je tegen de nodige dingen aan gaat lopen. Ik vertel met alle liefde waar ik tegen aan liep toen ik op mijn 18e het ouderlijk huis verliet. Wie weet kan jij je op die ongemakken voorbereiden?

Van ritme niet te spreken

Je hebt eindelijk de vrijheid gevonden. Stappen wanneer je wilt, eten wanneer en wat je wilt. Van te voren had ik mijzelf zo behoed op het behouden van een routine om te voorkomen dat ik tot 13:00 in bed zal blijven liggen. Man, wat zat ik er naast! Ik genoot zo van die vrijheid om mij niet te hoeven verantwoorden. Het resultaat is wel dat je dus ook een echt verstoord slaapritme kan krijgen waardoor je energiepijl flink naar beneden kan zakken. Dat heb ik wel gemerkt, en wat heb ik er lang over gedaan om die pijl weer omhoog te krijgen!

Ik kan helemaal niet koken!

Je moeder helpen met koken is misschien nog niet zo’n slecht idee. Ik ga je eerlijk vertellen dat ik dus totaal niet kan koken! Ik krijg het voor elkaar om de meest simpele AVG’tjes (Aardappel, vlees, groente) te verpesten! Wat heb ik een spijt dat ik niet de kunst heb afgekeken van familie. De noodles en pizza worden je echt zat, geloof mij. En daarbij is het ook wel fijn om gezond te blijven en niet te hoeven kampen met overgewicht vanwege een andere woonruimte. Jezelf leren koken kost veel meer moeite dan het aangeleerd krijgen van iemand dichtbij. Ben je nog niet weg? Doe nu je voordeel met deze ervaring en help mama gewoon even.

Wat betekenen die knopjes?

Knopjes, overal knopjes! Op de wasmachine, koffiezetapparaat, stofzuiger en de eventuele vaatwasser. Helemaal de wasmachine was verschrikkelijk. Hoe vaak ik wel niet aan de telefoon heb gehangen en foto’s heb doorgestuurd om het ouderlijk front om hulp te vragen. Er zijn de nodige wasprogramma’s die ik nog niet kende. Eigenlijk wist ik nog helemaal niets! Paniek! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ook geen koffie of thee drink, dus zelfs met die apparaten heb/had ik moeite. Dus ook bij deze geldt: Als je nog niet weg bent, maak er nog eventjes gebruik van!

Is het nu schoon?

Heb ik het zo wel goed gedaan? Wat het oog niet ziet, is er niet. Dus als het schoon lijkt, is het ook. Jammer dat het niet echt zo werkt. Bacteriën zie je niet met het blote oog, en helemaal op de wc is het wel belangrijk hygiënisch te werken. Waar je voorheen het misschien wel nooit hoefde te doen, is de taak nu puur en alleen op jou aangewezen! Welke volgorde moet je nou echt schoonmaken? Daar heb ik zelf ook de nodige dingen over opgezocht en verschillende manieren uitgetest. En niet te vergeten: de vraag welke schoonmaakmiddelen nou echt werken. Ja, echt waar. Er is genoeg uit te zoeken!

Kost dat écht zo veel?

Tv, internet, boodschappen. Het is toch echt waar dat het geld kost. Het kost ook niet een klein beetje. Bijna je hele salaris gaat er aan op in het begin. Je betaalt gerust €200,- voor boodschappen dus verkijk je niet. Als je ook nog een liefhebber bent van eten bestellen kom je er al snel achter dat het verhaaltje over het einde van de maand klopt. Ik bedoel dat je dus een stukje maand overhoudt aan het einde van je geld. Dat is niet fijn! Al doende leert men natuurlijk, dus wees gerust. Er komt een tijd dat je weer kan sparen.

Ik ben van mening dat iedereen wel een eerste schok te verduren krijgt en je nooit op alles kan voorbereiden. Zoals je kan zien heb ik ook de nodige bloopers gemaakt. Welke waren die van jou?

Veel liefs,
Elyse

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *