Wonen & huishouden

Ik begon in oktober met kerstaankopen

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|54px|0px|false|false”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”0|0px|27px|0px|false|false”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.17.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Ik kijk ieder jaar weer uit naar kerst. Ik vind het zo’n warme en sfeervolle periode. De verlichting, maar ook zeker de mensen die net een beetje liever zijn voor elkaar, zijn om van te genieten. Ik haalde de sfeer in oktober al in huis! Waarom? Zeg nou zelf, het is toch ook gewoon heel erg gezellig om je in de donkere dagen te omringen met kaarsjes, lichtjes en een goede vriend naast je op de bank? Ik vertel waarom ik begin oktober al de kerstaankopen deed.

Alles is er nog
Wanneer je één van de eersten bent die de mooie kerstshows bezoekt in de tuincentra, ziet alles er nog stralend uit. Alle vakken liggen netjes gevuld. De kans dat dingen al vuil of kapot zijn gemaakt is kleiner, en de sfeer zit er bij het personeel nog goed in. Oftewel: Alles aan het totaalplaatje is er nog! Mijn kieskeurigheid naar de kerstballen en de lichtslingers mag ik laten gaan, want het antwoord: ‘dat is al uitverkocht’ krijg ik niet meer te horen!

In de maanden voor december zijn dingen nog goedkoper
Oké, de dingen in de winkel zijn goedkoper na de kerstdagen, maar als je net als ik van tweedehands spulletjes houdt, dan moet je absoluut vroeg zijn. Mensen op marktplaats weten net zo goed als wij dat hun mooie kunstkerstboom en kerstversiering meer waard is in de maand december. Voor speelgoed en andere cadeaumogelijkheden moet je er echt vroeg bij zijn. Vanaf de zomermaanden worden in de winkels de prijzen omhoog gegooid zodat de kortingen in de decembermaanden geen verlies geven voor de winkels. Daarnaast is de decembermaand ook gewoon een stuk goedkoper als je alle inkopen verspreid over het jaar!


Werkt tegen winterdipjes
Ik had het al over de verlichting en de sfeer. Dat is ook precies de reden waarom ik de sfeer in huis haalt tegen mijn winterdipjes. Ik heb daar echt heel erg last van. Door de late ochtenden en de donkere avonden wordt ik somber en sneller moe. Combineer dit met wat kou, en mijn winterdip is compleet! Dit verstoor ik graag door kaarsjes te branden die licht geven en warmte uitstralen en de kerstlampjes aan te doen wanneer het donker is. Voeg hier knusse dekentjes en kussentjes aan toe en de warmte is weer teruggekeerd. Ik zal zeggen, probeer het eens!

Ik heb een knotsgekke vriend
Of dit een reden of een smoes is, ben ik nog niet helemaal over uit. Het feit is wel dat mijn vriend nog erger is dan ik! Hij begon al eerder over de kerstboom opzetten, wat lekker mijn kerstkriebels aanwakkerde. De kerstspullen werden tevoorschijn getoverd en we begonnen met uitzoeken welke decoratie dit jaar wel of niet een plaatsje mocht veroveren in de woonkamer. Ik moet eerlijk bekennen dat hier nog de nodige discussies over zijn ontstaan. Het uitzoeken en versieren zorgde wel weer voor de knusse momenten met zijn twee. Tip van de dag: Ben jij ook een kerstfanaat? Zoek iemand die net zo gek is als jij, en geniet er samen van!

Het is gewoon leuk
Kerst is gewoon leuk. De spullen, het versieren ,alles! Als je gewoon gelukkig wordt om in oktober de boom al op te tuigen, en te wachten op de skyradio christmas special, dan is daar niets mis mee! Ik ken geen schaamte wat betreft kerst, en ik geniet er volledig van. Dus waarom heb ik de kerstinkopen al gedaan in oktober? Het is gewoon ontzettend leuk!

Ben jij net zo gek als ik? Laat mij niet alleen voelen en deel jouw kerstervaringen met mij! Laten wij genieten van elkaars kerstgenot!

Liefs, Elyse

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *