Wonen & huishouden

5 snelle schoonmaaktips voor het voorjaar

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|54px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|27px|0|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.19.10″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.19.10″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Het voorjaar is weer begonnen! Daar hoort natuurlijk de voorjaarsschoonmaak bij. Maar wat nou als je eigenlijk helemaal geen zin hebt in langdurig schoonmaken? Dan zijn deze snelle tips voor een fris huis zeker iets voor jou! Met deze tools kan jij je huis binnen no-time weer fris laten ruiken en een schone uitstraling geven zodat jij vol op kan genieten van het lekkere weer!

1.Hang de was buiten op

Mocht je een droger hebben, dan is het verleidelijk om de was daar in te stoppen, maar voor de frisse lentegeur kan je dat beter niet doen. Hang de was lekker buiten op en laat de natuur zijn werk doen. Het scheelt je veel energie en muffe geurtjes in huis. Je bespaart hier ook je portemonnee en milieu mee. Een echte win/win situatie dus die ik niet zal laten liggen. Je kast zal je dankbaar zijn met al die frisse kledingstukken!

2.Ferry shiney World doekjes

Deze doekjes zijn ideaal om gladde oppervlaktes snel schoon te maken. De doeken bevatten polymeren die in combinatie met warm water al reinigend werken. Geen gesjouw meer met een emmer en sop dus. Enkel een doekje nat maken, uitwringen en gebruiken. Droogwrijven met hetzelfde doekje om druppels te voorkomen en klaar is kees. Het scheelt je heel veel tijd en uiteindelijk ook geld aangezien je geen schoonmaakmiddelen meer nodig hebt voor de snelle schoonmaak. Mijn spiegels en ramen zijn er goed schoon mee geworden en geen vlekje dat overblijft. Ook zijn deze doekjes wasbaar, waardoor je ze tot 300x opnieuw kan gebruiken. Geen wegwerpdoekjes meer nodig dus. De doekjes zijn te bestellen op hetdoekje.nl

3. Zet muziek op en maak een route

Van schoonmaken moet je zelf een feestje maken. Als je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen dan duurt het automatisch langer. Bedenk op voorhand de route die je gaat nemen door je huis heen. Doe je het kamer voor kamer, of wil je liever eerst alles afstoffen en daarna alles dweilen? Maak het voor jezelf uit zodat je in één keer door kan racen door je huis heen. Als je zelf nog een lekker muziekje op zet dan ga je ook al sneller door het huis heen. Ik kan je beloven dat het gegarandeerd werkt! Je zingt en danst lekker mee terwijl je die dweil of doek in je handen hebt!

4. Bakingsoda als schoonmaakhulp

Voor de gladde oppervlaktes had ik al een tip gegeven, maar de tapijten, matrassen en andere stoffen dingen zoals banken mogen ook een schoonmaakbeurt. Baking soda is dan echt je reddende engel. Het is milieuvriendelijk schoonmaakmiddel wat je uitstrooit over het schoon te maken gedeelte en je laat het intrekken. Het neemt dan namelijk de geur en vuiltjes op. Tijdens het intrekken kan je weer andere dingen in het huis doen! Als het zijn werk heeft gedaan, zuig je alles op met de stofzuiger en tadaa! Het kan er deze lente weer mee door.

5. Voorkom veel schoonmaak

Misschien heb je nu niet zoveel aan deze tip om snel klaar te zijn. Maar het is wel een tip voor de langere termijn. Hoe meer spullen je in huis hebt, hoe meer er schoon te maken is. Maar word jij wel vrolijk van al die spullen of staat het echt alleen maar stof te happen? Bekijk je spullen eens kritisch en geef weg wat je niet meer gebruikt of waar je niet meer vrolijk van word. Zo kan je sneller met een lapje over alle meubels heen gaan, en valt er ook veel minder af te stoffen. Je huis heeft gelijk een veel opgeruimdere uitstraling als er weinig dingetjes in huis rondzwerven. Misschien kan je dit wel gelijk doen nu je toch tijd hebt bespaard?

Nou, nu ik toch klaar ben met schrijven ga ik mijn eigen huis ook maar even aanpakken! Heb jij zelf ook de lente in je bol en is de schoonmaakwoede al begonnen?

Advertorial 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *