Relaties

‘Ik ben jaloers op andermans leven’

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|54px|0px|false|false”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”0|0px|27px|0px|false|false”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.17.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Wat nou als er iemand in je omgeving alles heeft waar jij altijd van gedroomd hebt? Of als alles wat jij doet, de ander een stapje sneller of beter doet dan jij? De kans is groot dat er dan jaloezie bij komt kijken. Ik ben jaloers op iemand die dicht bij mij staat, en niet een klein beetje ook. Ik schaam mij er voor, maar hoe ga ik er toch mee om?

Een jaloers ei zijn is echt een verschrikking. Ik voel mij er egoïstisch door, krijg het gevoel dat ik haar dingen misgun en ik heb het gevoel een complete mislukking te zijn. het voelt verschrikkelijk omdat ik het gevoel heb dat ik het allemaal niet kan wat zij wel kan. Zij leeft nou eenmaal mijn kinderdroom, mijn huidige droom, en mijn droom voor de toekomst. Hoewel ik weet dat niet ieders leven hetzelfde zal lopen, weet ik wel dat ik hier waarschijnlijk niet voor in de wieg gelegd ben.

”We groeiden vrijwel in dezelfde situatie op, maar waarom kan ik dan niet hetzelfde?”

Ik ben absoluut geen jaloers type, en ik gun iedereen het beste van de wereld. Ik sta niet op mijn tenen mee te luisteren als mijn vriend met een ander meisje praat, of als een vriendin een duurder item heeft gekocht dan ik ooit kan uitgeven. Maar in dit geval is het even wat anders.
Ik ben mijn hele leven al jaloers op 1 persoon. Eerst begon het bij een ergernis, maar inmiddels groeit het uit naar weinig tot geen contact willen en kunnen hebben omdat het simpelweg teveel pijn doet. We groeiden vrijwel in dezelfde situatie op, maar waarom kan ik dan niet hetzelfde? Waar zij het HBO heeft afgerond, heb ik een mager MBO-3 diploma. Waar zij een groot huis heeft gekocht, kom ik terecht in een –eigenlijk te klein-  huurappartement op 3 hoog. Zij heeft een goede baan, en ik kan niet werken. Waarom zij wel en ik niet? Klap op de vuurpijl is: Er zijn 3 vrouwen in mijn omgeving zwanger. Het huisje, boompje, beestje. Mijn droom.

”We zijn niet voor niets allebei een ander pad in gewandeld.”

Hoe ik er dan mee omga? Ik probeer de schijn op te houden. Er wordt gezegd dat je echt gaat lachen als je doet alsof je lacht. Dat klopt in deze situatie wel een beetje. Sommige dagen lig ik heel hard te huilen  en te piekeren waarom ik iets niet kan en zij wel. Maar het lost natuurlijk niets op. Ik probeer de jaloezie om te schakelen in een doel. Ik wil dat óók. Hoe bereik ik dat? Misschien niet in exact diezelfde vorm, maar we zijn niet voor niets allebei een ander pad in gewandeld. Ik bén haar niet. Ik kom er misschien met een omweg, die mij veel gelukkiger gaat maken. Dat geeft mij een hoop troost. Ik probeer ondanks mijn verdriet er wel altijd voor haar te zijn en haar succes, werkse, en alle geluk van de wereld te wensen. Want ik gun het haar net zo hard als dat ik het mezelf gun. Hoewel het pijn doet haar soms te feliciteren met successen, en doet contact hebben pijn, ik probeer het te blijven doen. Want zeg nou zelf: je kan iemand anders niet kwalijk nemen dat ze geniet van haar leven, toch?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Like & deel Thuisvrouw

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *