Relaties

5 buitenspelletjes voor het hele gezin

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22.3″ custom_padding=”0|0px|54px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|27px|0|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.25.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Buiten spelen alleen voor kinderen? Natuurlijk niet! Je kan met het hele gezin gewoon genieten van het buiten zijn. Om te voorkomen dat de verveling gaat overheersen zijn er genoeg spelletjes te doen om met de kinderen te doen die voor zowel hen als voor jullie als ouders, opa’s of oma’s leuk is om te doen. Want geef toe: Je bent nooit te oud om te spelen!

1. Jeu de boules

En dan raad ik je af om de zware ijzeren ballen te pakken. Er zijn leuke kinderpakketten te koop voor de kleinere kinderen die met kleurtjes uit elkaar te houden zijn. Deze zijn gemaakt van plastic waardoor het niet te zwaar is als het op de tere kinderteentjes valt. Als kind heb ik hier heel vaak mee gespeeld als ik op vakantie was. Maar thuis is het ook gewoon heel leuk om te doen. Kom met jouw ballen het dichtst bij het kleine balletje in het veld. Wie het dichtst erbij ligt, wint. Voor koelere voeten is het lekker om dit in het gras te spelen. Dit is te koop in bijna elke speelgoedwinkel en soms te vinden bij eurowinkels en Action.

2. Kubb game

Dit spel ken ik nog helemaal niet zo lang, maar is heerlijk om met het warme weer te spelen in de schaduw. Ik heb dit spel samen met Bram uitgetest en erg leuk. Je zet de kegels neer, en je moet proberen de 50 punten te krijgen. Ga je over dit aantal punten heen, dan telt je beurt niet. Als je daar onder blijft dan kan je de punten opsparen tot je 50 punten hebt omgegooid. De eerste die dit aantal bij elkaar heeft wint! De kegels gaan steeds verder uit elkaar staan waardoor je soms de gekste kapriolen moet uithalen om de juiste kegels om te gooien. Lachen gegarandeerd. Houd er een papiertje bij als geheugensteuntje hoeveel punten iedereen heeft. Vooral erg handig als je met kleine kinderen speelt en veel punten moet onthouden! Leuk met zijn twee, maar ook met een hele groep! Wij hebben het gekocht bij de Action.

3. Speurtochten

Er zijn bossen die speurtochten hebben uitgestippeld die je met zijn allen kan volgen. De kinderen kunnen voor je uit rennen en ontdekken, terwijl jij kan genieten van een mooie omgeving om je heen. Natuurlijk kan je enthousiast mee doen, maar dat is hiermee vaak niet nodig. Het hele gezin kan zich zo vermaken op zijn eigen manier! Er zijn speurtochten te vinden met hindernisobstakels, maar vaak is het ook mogelijk om die hindernissen te vermijden. Zoek een leuke in de buurt, ze zijn er genoeg.

4. Flessenvoetbal

Dit is ook weer een spel dat ik in mijn jeugd veel gespeeld heb. Iedereen vult een fles met water. Je stelt ze op in een kringetje (of vierkant). Het doel van dit spel is om jouw fles te verdedigen en de fles van de andere spelers om te laten vallen door  middel van voetbal. Een actief, strategisch en vooral gezellig spel met veel interactie. Als jouw fles is omgevallen moet je hem snel weer overeind zetten, want welke als eerste leeg is, heeft verloren!

5. Stoepranden

Dit spel kan je doen met minimaal 2 mensen. Aan te raden is om het met maximaal 4 mensen te doen, maar wees creatief. In een rustige straat kan je stoepranden. Je staat tegenover elkaar op een stoeprand. Met de bal probeer je de stoeprand van de ander te raken en te vangen. Wanneer je de bal vangt mag je een stap naar voren doen. Als je tegen de stoeprand van de tegenstander staat heb je gewonnen. Gooi je een keer mis? Dan zet je weer een stapje naar achteren. Het leuke van dit spel is dat je jezelf niet druk hoeft te maken en kan variëren in de regels. Maak het makkelijker door bijvoorbeeld al een stap naar voren te mogen doen als de rand geraakt word, of schrap de regel dat je een stap terug moet doen bij het misgooien. Zo houd je het spel ook voor de jongere kinderen leuk.

Dit waren mijn favoriete spelletjes die ik graag doe tijdens het buitenspelen met kinderen (of met mijn vriend). Welke van deze spelletjes spelen jullie wel eens met het gezin en welke aanvullingen weet jij?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *