Overige

Mijn 10 Marktplaats frustraties

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.19.4″ custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.19.10″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Ik ben gek op marktplaats. Door tweedehands producten te kopen in plaats van de nieuwe variant bespaar je op het milieu en op je portemonnee. Dus hier draag ik graag aan bij. Er zit enkel een hele grote ‘maar’ aan het verhaal. Ik kan mij soms zo irriteren aan deze tweedehands site, en ik heb 10 herkenbare punten op een rijtje gezet!

 

1. Mensen die niet (op tijd) komen opdagen.

Je hebt een mooi stuk op marktplaats staan. Je zoekt een goede koper en die vind je al snel. Een afspraak maken loopt vloeiend (of niet) en je zet het al klaar om alles snel af te kunnen handelen. Meegeven en weg. Maar dan gaan de eerste vijf minuten voorbij, nog eens tien en nog eens twintig. Nog altijd niemand. Het is zo frustrerend om te moeten wachten en de onzekerheid te hebben of diegene nog komt of niet. Want soms blijven ze gewoon weg! Ben jij iemand die te laat dreigt te komen? Stuur de verkoper even een berichtje! Dan kan het zelden kwaad.

2. Op het laatste moment afzeggen.

Natuurlijk kan het gebeuren dat er onverhoopt iets tussen komt. Iemand is erg ziek geworden, pech op de weg of dat soort dingen kunnen roet in het eten gooien. Daar horen wij allemaal rekening mee te houden. Maar tegelijk heb je ook die mensen die vijf minuten van te voren afzeggen omdat ze toch maar geen zin hebben om het te halen of er toch geen interesse in hebben. Heel frustrerend!

3. Zonder geld naar een afspraak komen

En als er dan al kopers komen aan de deur, heb je nog die mensen die geen of te weinig geld meenemen! Trap hier niet in hoor. Mensen doen dit vaak met opzet om alsnog een lager bedrag af te dwingen. Negen van de tien keer hebben ze toch nog ergens, heel toevallig, wat geld in hun zakken. Toeval? Niet echt.

4. Dierenleed in overvloed!

Wat kan ik hier slecht tegen. Als ik aan het kijken ben naar producten in de buurt, of naar dierenartikelen dan kom ik de meest zielige konijnen, knaagdieren, honden en katten tegen die verwaarloosd zijn, een bizarre leefomgeving hebben of dieren die nog geen week bij iemand hebben gewoond. Het is te triest voor woorden, en hoe graag je het ook wilt: Je kan niet ieder diertje redden en een goed huisje bieden. Wat raakt mij dit diep in mijn hart!

5. Liegen over de producten

Wat gebeurd mij dit regelmatig. Je ziet de perfecte tafel, stoel of bank op marktplaats. De advertentie schrijft dat hij nog in hele goede staat is. Je vraagt voor de zekerheid naar eventuele gebreken maar nee hoor, die zijn er niet! Top. Je komt op een goede prijs uit. Eenmaal daar aangekomen zie je krassen, kapotte delen en/of wiebelende poten bij iedere aanraking. Een grote frustratie, na al die moeite ga je dan alsnog zonder koop naar huis!

6. Mensen die niet meer reageren

Een simpele, maar erg vervelend! Je wilt iets kopen, maar ze reageren nergens op, of er is juist een geïnteresseerde in jouw spullen, maar na wat heen en weer berichten is diegene van de aardbodem verdwenen. Hier valt weinig over te zeggen behalve: Irritant!

7. Oplichters

O, wat zijn die er veel op marktplaats! Wees hier zo goed voor behoed dat je niet zomaar van te voren geld over maakt, niet zomaar je adres doorgeeft of andere informatie prijsgeeft. Helemaal als je echt iets waardevols wilt verkopen moet je echt oppassen met aan de deur verkopen of alleen thuis zijn. Wees behoed! Ze zijn aanwezig.

8. Te laag bieden

Je hebt een mooie meubelset op Marktplaats staan die toch zeker wel €150,- waard is. En dan komt daar die reactie: Voor €40,- kom ik het ophalen. Dit wekt ook de nodige frustratie want iedere gek kan bedenken dat hij dat niet waard is! Een beetje onderbieden in de hoop dat er wat van de prijs af gaat is logisch, maar in zulke mate is gewoon onzin. Op dit soort reacties ga ik eigenlijk verder niet op in behalve een afwijzing.

9. Agressie van potentiële kopers

Een heftige, maar het geeft wel een onveilig gevoel soms. Helemaal als jij je adres al hebt gegeven en er komt een woordwisseling over een datum, tijd of het product zelf. Het is mij wel eens gebeurd dat je huid wordt vol gescholden en er bedreigingen waren. Nu is dit wel in de drukke hectische stad, maar ik denk niet dat ik de enige ben die dat soort akkefietjes meemaakt.

10. De verkoper die niet thuis is

En als laatste de verkoper die niet thuis is op de tijd van de afspraak. Je hebt mensen die niet komen opdagen, maar deze is ook wel heel vervelend. Je hebt een half uur gereden om je langverwachte item op te halen en dan is er niemand thuis. Je wacht nog even, maar er is niemand te vinden. Het erge is dan nog dat er soms ook niet meer gereageerd wordt op je berichtje waar ze zijn. Nee, je gaat met lege handen naar huis.

 

Heb jij nog andere irritaties, frustraties of bizarre dingen die via Marktplaats gebeuren? Ik ben heel erg benieuwd naar al jullie ervaringen!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Like & deel Thuisvrouw

One Comment

  • Romana van ee

    Wat ik ook irritant vind: Dat iemand zegt dat ze pas na een paar dagen/een week het geld hebben dus of je het wil reserveren voor ze, en eindstand reageren ze niet meer en zit je alsnog met het product (die je ondertussen al 3x kon verkopen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *