Een boek dat iedere dag een vraag aan mijzelf stelt. Dat spreekt mij wel aan. Diepzinnig of heel oppervlakkige vragen komen voorbij voor 5 jaar lang. Dit jaar ga ik iedere week in een blog plaatsen wat ik heb ingevuld. We trappen af met de eerste week van het nieuwe jaar. Ik ben benieuwd of mijn gedachtegang over 5 jaar nog op hetzelfde neerkomt.

1 januari – Wat is jouw diepste wens?
Mijn aller diepste wens is dat ik ooit mama mag worden. Deze wens draag ik al bij mij sinds ik zelf een kleine opdonder ben. Ik wilde huisvrouw worden, mama, bibliotheekmama. En nog steeds zal ik dat fijn vinden. Maar dat stukje ‘mama’ in ieder geval wel zeker! Hopen dat het mij gegund wordt.

2 januari – Wie is je liefste vriendin?
Ik heb niet echt vrienden die ik vaak zie, veel spreek of iets in die richting. Ik ben erg op mijzelf. De enige vriendin die ik echt regelmatig spreek en vaak zie is Romana. Voor mijn begrippen zie ik haar vaak en we doen leuke dingen samen. Bij haar kan ik ook al mijn verhalen kwijt, en andersom.

3 januari – Wat zal je willen veranderen in de wereld?
Ik zal een wereld willen waarin geld niet zo belangrijk zal zijn. Zodat niemand harder hoeft te werken dan wat ze aankunnen, dat ze kunnen doen waar tijd écht aan besteed moet worden. Familie, vrienden, liefde.

4 januari – Op wie of wat ben je vandaag boos geweest?
Op mijzelf. Ik wil heel graag kunnen werken, maar dat kan ik niet. Onder andere vanwege faalangst lukt het mij niet om een stap op de werkvloer te zetten. Dat maakt mij erg boos en verdrietig. Ben ik nu een mislukking van de maatschappij?

5 januari – Wat vind je echt belachelijk?
Dat er eigenlijk alleen maar slecht nieuws in het journaal te horen is. Vaak is het ook geen nieuws meer, maar heb ik het gevoel alsof we tegen elkaar opgezet worden. Om die reden wil ik het ook gewoon niet meer kijken. ÉN, dat ik per ongeluk 2018 heb geschreven vandaag.

6 januari – Wat doe jij anders dan de meeste mensen?
Alles. Ik doe vrijwel alles op mijn eigen manier. Ik probeer ook te bloggen en vloggen, wat lang niet iedereen doet. Zeker in mijn eigen omgeving niet. Ik werk niet, ik kies niet het normale pad binnen mijn relatie. Alles gaat te snel op gebieden dat de meesten het snel vinden gaan, en ik doe alles trager, waar andere mensen snel gaan.

7 januari – Wat vind jij de mooiste taal?
Frans! De taal van de liefde en ik vind het accent prachtig om te horen. Ik heb het een tijdje geprobeert te leren, maar ik blijf het wel moeilijk vinden. Frankrijk is ook echt een favoriet land van mij, waar ik tot rust kan komen.

Iedere week ga ik weer mijn week plaatsen op de blog. Houden jullie ook zo iets bij, of wat zouden jullie op deze vragen hebben geantwoord?

Like & deel Thuisvrouw