Overige

Hoe geld mij gelukkig maakt

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.19.4″ custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.21.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Ik heb een echte haat/liefde relatie met geld. Het kan mij zo ver brengen, maar tegelijk kan het zo beperken wanneer je het niet hebt.. De uitdrukking: Geld maakt niet gelukkig is niet bij mij van toepassing. Ik ben van mening dat geld hebben wel degelijk gelukkig maakt tot op zekere hoogte. Het is voor mij niet het belangrijkste, maar hoe maakt geld mij nou werkelijk gelukkig? Ik vertel met alle liefde hoe ik mijn geld besteed waardoor het een werkelijke verrijking voor mij is. 

1. Geven
Waarom hard werken om het weg te geven? Het voelt misschien een beetje tegenstrijdig, maar mij maak je heel gelukkig als ik mag helpen, als ik voor mensen of dieren het verschil kan maken. Ook uit ik graag mijn liefde voor iemand door te geven. Nou geef ik geen geld weg, maar spullen. Ik gaf vaak  dekentjes aan een dierenasiel, boeken in een lokaal boekenhuisje, of een leuk cadeautje voor iemand die het hard nodig had. Wanneer iemand anders gelukkig is, ben ik dat ook. Dus daar geef ik ontzettend graag mijn geld aan uit, voor geluk om mij heen.

2. Weinig materialisme
Materiaal is iets wat nuttig moet zijn in mijn ogen. Het is praktisch of moet mij werkelijk gelukkig maken. Als het deze functie niet heeft: Komt het er niet in. Je moest eens weten hoeveel geld dat eigenlijk bespaard! Hierdoor houd ik ‘veel’ geld over voor de dingen die mij heel dierbaar en belangrijk zijn. Doordat ik hier op bespaar is er ook veel rust in mijn huis te vinden waardoor mijn huis werkelijk als een thuis voelt waar ik kan ontspannen. 

3. Ervaringen
Als ik later oud ben wil ik vertellen aan mijn kleinkinderen wat ik allemaal heb meegemaakt in het leven, levenslessen meegeven en vooral vertellen hoe het vroeger was. Ik wil met trots kunnen terug kijken en denken: Ja, dit was top! Mede om die reden wil ik voornamelijk mijn geld uitgeven aan ervaringen op doen. Vakanties of uitjes kan ik geen genoeg van krijgen. Ik spaar hier graag voor en alleen al het er naar toe leven brengt mij al helemaal in mijn sas. Puur geluk dus! Binnenkort staat bijvoorbeeld een concert van Phil Collins op de planning! 

4. Idealen nastreven
Hier heb ik ook lang op bespaard, maar ik heb gemerkt daar heel ongelukkig van te worden. Ik wil graag een less-waste leefstijl aannemen. Dit houdt in dat ik minder afval in huis wil halen en produceren. Om hier mee te beginnen heb ik toch de nodige investeringen nodig, en daar is geld voor nodig. Nu ik mijn eerste investeringen heb gedaan, merk ik dat ik veel beter in mijn vel zit. Het trotse gevoel dat er bespaard wordt op afval maakt mij gelukkig. Ik investeer in planten en groen in de tuin omdat dit idealen zijn waar ik naar streef. Iedereen heeft uiteraard een ander ideaal om na te leven, maar het is het dubbel en dwars waard om er wat mee te doen!

5. Hobby
Een hobby geeft rust en ontspanning. Hoewel ik een hobby heb die mij ook veel stress en frustratie kan geven, is het wel iets waar ik heel gelukkig van wordt. Met alle liefde steek ik hier bijna mijn hele budget in: Paarden en haken. Het gevoel van ontspanning vind ik gewoon zo belangrijk, dat ik dit ook heel belangrijk vind om gelukkig van te worden, dus dit is zeker een puntje waar ik niet op zal willen besparen. Dit is ook het ultieme bewijs dat het geld mij gelukkig maakt. Als ik iets af heb gekregen, of iets samen met mijn paard is gelukt is de trots groot en met een hele grote glimlach op mijn gezicht! 

Meer geld hoeft niet per definitie je geluk te bepalen, maar wat kunnen uitgeven aan dingen die jij heel belangrijk vind, helpt wel! Waar geef jij je geld graag aan uit om jouw geluk te vergroten? 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *