Overige

De kerst tag. Kom in de kerststemming!

De kerst staat nu letterlijk voor de deur, en heb besloten om deze tag met vragen eens te delen met jullie! Kom heerlijk in de kerststemming, ga er bij zitten en geniet. Je eigen antwoorden bij de vragen bedenken maakt het nog een tikkeltje leuker. Ik kwam deze kerst tag tegen op lifesabout.nl. Dus dankjewel! Lees snel door!

1. Wat is mijn favoriete kerstliedje?
Daar heb ik er 2 voor. ‘ Driving home for christmas’ is een favoriet omdat ik het een echte sfeermaker vind. Daarbij bedenk ik ook altijd dat mijn vriend letterlijk naar huis rijd voor kerstavond. Het geeft mij een warm gevoel. ‘All I want for christmas’ is ook een favoriet, maar dan meer om helemaal op los te gaan en te bewegen!

2. Wat is mijn favoriete kerstfilm?
Heb ik niet. Vroeger was dat ‘Home alone’, maar dan met de eerste cast. Verder kijk ik eigenlijk nooit films. Ik heb het geduld er simpelweg niet voor. Vorig jaar keek ik de ‘Holiday calander’, dat vind ik dan wel een aanrader. Misschien simpelweg omdat ik zelf dol ben op adventkalenders!

3. Wat staat er bovenaan mijn verlanglijstje?
Wij trekken ieder jaar lootjes met familie. Op dat verlanglijstje heb ik meerdere dingen staan waar ik niet uit kan kiezen! Ik heb een hondenbidon voor buiten gevraagd. Wij krijgen een puppy, en lange wandelingen maken vinden wij leuk. Dan is water wel handig. Daarnaast heb ik enkele haakboeken er op staan om leuke knuffeltjes te kunnen maken. Buiten het materialistische om is dat altijd het samen zijn met familie. Altijd.

4. Wat is jouw favoriete make-up look voor kerst?
Ik ben zo slecht met make-up! Normaal doe ik alleen mascara op. Met kerst komt er hooguit een beetje foundation en een lippenstift bij kijken. Veel verder kom ik niet. Voor eigen bestwil hoor, straks lijk ik wel op een clown!

5. Wat draag je het liefste tijdens de kerst?
Oei, ik vind foute kersttruien altijd wel leuk, maar ze moeten nog wel leuk staan op één of andere manier. Een erg foute opdruk, maar wel een mooie kleur trui doet het goed. Alhoewel ik ook echt kan genieten van mijzelf opdoffen in een mooi jurkje. Ik doe dat alleen niet meer zo vaak sinds ik een buikje heb gekregen. Dit jaar zal ik dus kiezen voor een foute kersttrui!

6. Ben je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?
Eerst in de sneeuw, dan binnen om op te warmen. Maar aangezien er toch geen sneeuw gaat liggen, zal ik uitgebreid zitten met een dekentje, kaarsjes en mijn vriend aan mijn zijde. Want niets is heerlijker dan zo samen genieten.

7. Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?
Zoals ik al zei, is familie voor mij van groot belang. Geen slecht nieuws, en ik doe ieder jaar rond kerst wel iets voor het goede doel. Doneren, of zelf uit de voeten. Ik houd van geven. Je kan dan ook wel raden dat ik blut eindig als de kerstdagen voorbij zijn.

8. Wat ga je doen met kerst dit jaar?
Kerstavond geniet ik lekker van een kleinschalige gourmetsessie met mijn vriend, daarna een cadeautje uitpakken aan elkaar. Wat warme choco maken en een kerstfilm opzetten of gamen. Lekker rustig de kerstdagen in. De volgende ochtend een lekker uitgebreid ontbijtje voorbereiden voor ons samen. 1e kerstdag in de avond naar mijn zus, met het gezin om cadeautjes uit te pakken en weer te gourmetten. (maar dan wat ongezonder waarschijnlijk). 2e kerstdag is gereserveerd voor mijn schoonfamilie, waar ik ook naar uit kijk en nog geen idee heb wat de pot schaft.

9. Uit eten of zelf koken?
Mijn vriend is kok geweest, en moest werken met feestdagen. Naar mijn mening is uiteten not done. Of in ieder geval voor mij niet. Ik houd daarmee mensen bij hun familie weg! Daar krijg ik een naar gevoel bij, omdat ik het verschrikkelijk vond dat hij moest werken. Zelf koken is te veel moeite. Zoals je hebt gemerkt staat gourmetten niet voor niets veel in de planning!

10. Heb je een echte kerstboom of een neppe boom?
Ik heb een neppe boom. Dit is besloten uit financiële- en milieu overwegingen. Het is veel goedkoper om één keer veel geld neer te leggen, en die boom nog 30 jaar te kunnen gebruiken, dan ieder jaar weer veel geld neerleggen. Daarnaast is een neppe boom één keer milieuvervuilend tijdens de productie, maar daarna niet meer. Een echte kerstboom moet ieder jaar weer vervoerd worden, gepland, gekapt. Die ruimte kan beter gebruikt worden voor bomen die lekker mogen groeien en ons zuurstof bieden. Daarnaast denk ik dat die vrachtwagens voor het vervoeren ook best mogen blijven staan. Wij hebben een tweedehands neppe boom. Nog voordeliger, en nog beter voor het milieu!

11. Welke kleur ballen zitten er in de boom?
Klassieke rode en witte ballen. Ik heb voorheen roze en blauwe ballen gehad. Maar sinds ik met mijn vriend ben is het rood. Zijn favoriete kerstkleur.

12. Wat is jouw favoriete kerstsnack?
Chocolade kransjes! Ik twijfelde tussen oliebol en dit, maar oliebollen zijn toch meer voor oud en nieuw. En chocolade is altijd goed. Ik ben er misschien iets te dol op, maar met de kerstdagen is het altijd goed.

Dit was de tag! Neem hem gerust over als jij hem ook wilt gebruiken op jouw blog of waar dan ook. Anders is het ook leuk om jouw antwoorden te reageren in de reacties.

Fijne feestdagen!

Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *