Overige

Dankjewel 2019, mijn levenslessen op een rij.

Ik deel mijn ervaringen, en levenslessen van 2019 graag met jullie. Een nieuw jaar laat mij terugblikken op het oude. Een tijd van reflecteren en leerdoelen stellen. Ik moet van mezelf niet per 1 januari perfect zijn, ik heb per 1 januari een nieuwe leermogelijkheid voor het komende jaar. Dit heb ik te danken aan 2019. Het jaar waar ik ontzettend veel heb mogen leren, en mijzelf wist te ontdekken.

Het was mij het jaartje wel. In 2019 begon ik ontevreden, maar wel met goede moed. Je kan het een opstartprobleem noemen. Ik had net mijn opleiding gestopt, en wist niet wat mij te wachten stond. Ik zei continu tegen mijzelf: Dit jaar ga ik het vinden. En dat heb ik ook gedaan. Wat je hardop uitspreekt, komt naar je toe. Misschien met een omweg, maar het is inderdaad gekomen. Een jaar lang heb ik uitgezocht wat ik wilde bereiken of hebben over 10, 20 en 30 jaar. Wat moet ik daar nu voor doen?

”Een kindje is mijn droom, Dat het ons nog niet is gegund, is een ander verhaal.”

Een opleiding! Ik wil namelijk zekerheid. Stel dat mijn relatie uit zal gaan, en huisvrouw geen werkelijkheid kan worden, wil ik niet in de goot belanden. Een vorm van zekerheid realiseren. Ik ben uiteindelijk op een opleiding gekomen die mijn drang om te zorgen stilt. Pedagogische medewerker. Een beroep waar je zorgt. Het is zo dankbaar! Daarnaast biedt het mij een veiliger gevoel voor het feit dat ik een gezinnetje wil starten.
Een gezin? Zeker weten! Een kindje is een droom die ik al heb sinds ik 6 jaar ben. Dat het ons nog niet is gegund is een ander verhaal. 

Verder leerde ik omgaan met jaloerze gevoelens, tegenslagen en emoties in bedwang houden. Er zijn zoveel onzekere en enge momenten geweest in 2019. We wisten ons er iedere keer wel uit te vechten. Mijn levensles: Je komt er altijd wel weer uit. En wat betreft de jaloezie? Iedere situatie is anders. Dat de ene zijn weg al heeft gevonden, betekend niet dat jij dit pad ook had moeten bewandelen. Wellicht past het niet bij jou, en kom je er op een andere manier die jou veel beter past. Bedenk: Je kan wel dezelfde berg beklimmen, maar het uitzicht zal nooit zo mooi zijn als die van jezelf.

”Je kan wel dezelfde berg beklimmen, maar het uitzicht zal nooit zo mooi zijn als die van jezelf.”

Mijn geluk heb ik gevonden in het kunnen maken van eigen keuzes. Of het aan de leeftijd ligt dat het lampje is gaan branden, weet ik niet. Een feit is dat ik ‘Nee’ of ‘halt’ durf te zeggen als iets niet kan of ik iets niet wil. Wat een bevrijding!

Al met al durf ik best te zeggen dat het reflecteren op een bepaalde periode je meer goed dan kwaad doet. Als jij weet te vinden waar je dingen anders had kunnen doen, of lessen leert erkennen, leer jij ook jezelf kennen. In mijn geval leer ik te waarderen wat ik heb en wat er om mij heen gebeurd. Ik ben gezegend met alles en iedereen om mij heen. En daarvoor wil ik ook gelijk mijn dank uitspreken.

Welke levensles(sen) heb jij opgedaan in 2019? Ik wens jullie allemaal een heel leerzaam 2020! en laten we er met zijn allen een stukje wijzer op worden.

Veel liefs,
Elyse

Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *