Overige

Beroepen die ik wilde doen, maar buiten bereik vielen

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|54px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|27px|0|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.21.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Er zijn zoveel beroepen die prachtig zijn om te doen. En net als ieder kind, heb ik ook regelmatig gedroomd over het bereiken van verschillende functies. Nou heb ik mijn grote wensen als prinses er niet tussen geschreven, maar wel een aantal serieuzere beroepen waar ik niet voor gegaan ben om verschillende redenen. Dat ze erg uiteenlopend zijn kan ik je wel op voorhand vertellen. Maar zeg nou zelf: Iedereen heeft zijn gedachtes wel eens alle kanten op laten schieten. Toch?

1. Verloskundige

Mijn hele leven ben ik al nieuwsgierig naar baby’s. Waar ze vandaan komen, hoe ze groeien in mama’s buik en hoe ze verzorgd moeten worden. Een kleine fascinatie is het altijd al geweest. Niet geheel onlogisch dus als ik je zeg verloskundige te willen worden. Prachtig hoe een vrouwenlichaam het werk doet en dat van dichtbij te mogen meemaken. De reden waarom ik toch niet voor dit beroep ben gegaan is door de moeilijke opleiding die hier aan vast zit. Ik ben begonnen op het VMBO. Als ik door had willen stromen dan was ik jaren bezig met een opleiding, waar ik nou niet gepassioneerd genoeg voor was. Daarnaast wil ik super graag een gezin voor mijzelf. Ik weet nou niet of het zo verstandig is om zowel op werk als in privéleven met kinderen en bevallende moeders bezig te zijn.

2. Dierenarts

Groep 8, we moesten een middelbare school uitzoeken en er werd gevraagd naar wat wij later wilde worden. Ik riep volmondig: Dierenarts! Mijn aller eerste hobby was dieren knuffelen toen ik een jaar of 4 was. Bij dit beroep ben ik dan nog wel het dichtstbij gekomen gezien mijn opleiding dierverzorging die ik gevolgd heb. Maar echt levens redden zal het niet worden. Hoewel mijn liefde voor dieren groot is, mijn kennis ver rijkt over de dieren, heb ik alsnog niet gekozen voor dit beroep. Dieren geneeskunde is een universitaire opleiding: Erg hoog gegrepen voor mij! Ik heb gekozen voor de minder belastende weg en ik vermoed dat dierenoppas het dichtstbijzijnde gaat zijn wat ik ooit zal komen.

3. Juffrouw

Geweldig beroep! Zoveel respect voor deze mensen. Ik heb twee keer stage gelopen bij een kleutergroep. Eenmaal als oriënterende stage van een week, en een half jaar bij speciaal onderwijs. De liefde die je van die kinderen krijgt vind ik geweldig. Het geeft zoveel warmte maar tegelijk kost het zoveel energie. Aan het eind van de dag ga je wel met een voldaan gevoel naar huis. Zoals je hoort: Ik heb geproefd van dit beroep, en het was fantastisch. Opzich was dit beroep niet onhaalbaar voor mij, maar ik heb er bewust voor gekozen om er niet voor te gaan. Dit komt voornamelijk door mijn angst om verkleven te zitten in een leven met enkel maar kinderen om mij heen. Of dit ook de waarheid zal zijn weet ik niet, maar ach, je kan altijd nog op latere leeftijd een carriereswitch maken mocht het toch mijn roeping blijven.

4. Politicus

Vanuit de zorg schieten we in ene keer door naar een totaal ander vak: Politiek! Sinds mijn zestiende ben ik mij gaan verdiepen in de politiek en wat ik belangrijk vind om mij voor sterk te maken. Nou weet ik dat het voornamelijk de zorg en milieu betreft (dus Links) maar er zijn ook veel rechtse punten die mij interesseren. Ik heb er over nagedacht, maar nooit serieus overwogen om politicus te worden. Waar over gesproken word is zo ontzettend breed en zo ingewikkeld, dat ik door de bomen het bos soms niet meer zie. Hoe zit dat dan als ik werkelijk in een tweede kamer zal verdwijnen? En daarbij kan ik heel erg slecht tegen discussies, misschien ook niet echt handig als ik er zo over nadenk. Een no go dus. Uiteraard ben ik dus wel in de tweede kamer geweest en heb ik met politici gesproken wat mij erg inspireerde om mij hier alsnog mee bezig te houden.

5. Verpleegkundige

Wel, niet, wel, niet. Een hele discussie die ik met mijzelf heb gehad. Verpleegkundige kan je gewoon worden als je van het VMBO komt, dus onhaalbaar is het niet. De discussie met mijzelf zat hem meer in het feit dat veel van mijn familieleden al in de zorg zitten en ik altijd heb gemerkt dat de onregelmatige werktijden behoorlijke impact kan hebben op je privéleven. Is het iets wat ik zelf wilde? Ik heb eens een poging gedaan om verzorgende te worden, maar die is gefaald. Mijn interesse in de verpleging bleef hoog door vrijwilligerswerk in deze sector, maar het zelf daadwerkelijk gaan doen leek mij geestelijk nog niet haalbaar. Inmiddels ben ik ouder, en ga ik toch een poging doen om een goede verpleegkundige te worden in het komende schooljaar! Daar laat ik zien dat het toch niet zo onhaalbaar voor mij is!

Ik ben toch niet de enige die altijd al van een bepaald beroep gedroomd heeft? Ik ben benieuwd naar jullie beroep en waar jullie ooit van gedroomd hebben.

Veel liefs,
Elyse

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *