Overige

10 plusjes die mijn dagen mooier maken

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.19.4″ custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.19.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Een kennis vertelde mij laatst dat het belangrijk is om iedere dag een ‘+’-je te hebben in je leven. Iets waarvoor je door kan gaan en wat je dag een beetje mooier maakt. Ik vind dit een goed streven, en zelfs op de duisterste dagen zoek ik nu naar mijn plusje. Is die er niet? Dan maak ik er zelf 1! Ik deel jullie mijn 10 dingen wat mijn dag een beetje mooier weet te maken.

1. Bloemen
Het staat al als eerste foto aangegeven: Bloemen maken mij vrolijk. Ze laten mij voelen dat ik net wat dichter bij de natuur ben. De kleuren geven mij positieve gedachtes en ik heb iedere dag letterlijk iets moois om naar uit te kijken. Zij geven mij het ‘thuis’ gevoel wat ik heel waardevol vind. Bij het uitkiezen van mijn bloemen let ik wel echt op welk gevoel de kleur bij mij oproept. Zo wordt ik al snel somber van rood, maar wordt ik vrolijk van groen, geel en roze! Het verschilt natuurlijk voor iedereen welke kleur bij jou past, maar geef het een kans! Ik koop ze niet vaak. Pas als ik er echt naar verlang trakteer ik mij zo nu en dan op een bloemetje die mij écht aanspreekt.

2. De gekke 10 minuten van mijn kat
Wat kan ik lachen om dat beest. Ik heb het geluk dat mijn kat iedere dag wel door het huis sprint en zo nu en dan haar kop stoot tegen de tafelpoot, of een sliding maakt over de vloer als ze struikelt. Zij is de komiek en het zonnetje in huis die mij iedere dag een glimlach weet te geven, en dan denk ik bij mezelf: Een plusje! Als ze daarna nog bij mij op schoot komt liggen, dan kan ik niets meer dan bedenken hoeveel ik van mijn huisdiertje houd.

3. Een leuk nieuwtje horen
Hier heb je dan niet zoveel invloed op, maar als er een leuk nieuwtje in het leven wordt geroepen, dan word ik er spontaan vrolijk van. Je vriendin is zwanger, je oma heeft een vakantie geboekt en je broer heeft een huis gekocht. Je moeder wilt een dagje uit met je plannen en ik word daar vrolijk van! Ik kan zo blij worden van goede nieuwtjes van anderen. Ik word dan blij voor hen. Als ik weet dat zij zich fijn voelen, dan voel ik mijzelf ook al een heel stuk beter. Liefde, noem ik dat.

4. Wandelen met zonsondergang
Het klinkt romantisch, maar zo bedoel ik het niet. Ik word zelf heel somber als het zonsondergang is. Het word donker, ik voel mij treurig met als klap op de vuurpijl dat ik niks meer uitvreet de rest van de dag. Als ik mét zonsondergang ga wandelen dan blijft mijn lichaam in beweging. Het denkt dan als het ware dat er nog geen tijd is om te slapen. Ik blijf dus ook in de avond dan energieker. Dit is natuurlijk tot op zekere hoogte, want eerlijk gezegd ben ik meer een ochtendmens.

5. Puzzelen
Ministeck, of diamondpainting. Het heeft allemaal hetzelfde effect. Gewoon even met iets totaal anders bezig zijn. Ik heb geen ADHD, maar ik kan wel heel moeilijk stilzitten. Om toch te kunnen ontspannen is zo’n creatief klusje zo gek nog niet. Mijn inzicht is welliswaar slechter dan mijn creativiteit, dus een puzzel ben ik een eeuwigheid zoet mee.

6. Vrijwilligerswerk
Ik wil altijd goed doen. Ik kan er niet tegen als ik zie dat mensen of dieren lijden of hulp nodig die ze niet krijgen. Nu is het voor mij niet mogelijk om structureel vrijwilligerswerk te doen. Maar op vrije momenten, en wanneer ik dat aankan is er wel een mogelijkheid! In Rotterdam is er ‘Netwerk nieuw Rotterdam’. Daar kan je regelmatig voor eenmalig meedoen met een vrijwilligersactie. Zo doe je toch iets goeds, maar zit je nergens aan vast. Voor mij een perfecte uitkomst.

7. Een zachte knuffel van mijn vriend
Als hij thuis komt van werk, net heeft gedoucht en we daarna samen op de bank kunnen ploffen. Ik ben het gelukkigste meisje die er bestaat als ik dan eens goed met hem kan knuffelen. Een zachte huid, een warm gevoel. Ja, hier mag je mij zelfs voor wakker maken! Voor eten hoef je het niet te proberen, maar een liefdevolle knuffel en aandacht ben ik altijd wel voor in de mood!

8. Familie spreken
Vroeger dacht ik dus dat ik geen familiemens was. Nu ik dichter tot mijzelf aan het komen ben, bedenk ik mij juist dat ik familie heel belangrijk vind. Mijn eigen familie, maar ook mijn schoonfamilie wordt steeds belangrijker. Misschien waren ze dat al heel erg voor mij, maar kom ik nu pas tot dat besef. Als ik familie spreek krijg ik een goed gevoel. Misschien toch wat vaker lunchen met mijn zus, of uit eten met grootouders?

9. Make-up
Dit maakt mijn dag letterlijk én figuurlijk een beetje mooier. Een grafgezicht als ik net uit bed kom, zit niemand op te wachten. (hoewel als je mijn vlogs ziet, je mij regelmatig als een zombie kan aanschouwen). Nee, maar even serieus. Ik ben een vrolijker en actiever mens als ik make-up draag. Niet veel hoor. Een beetje mascara doet bij mij al wonderen. 9 van de 10 keer gaan de potjes foundation, poeders, lipstiscks en mascara’s op, maar blijven de oogschaduws onaangeraakt achter.

10. Schrijven
Dit verbaasd je vast niet, want ik heb niet voor niets een blog om van mij af te schrijven. Maar ik schrijf ook graag in notitieboekjes, of in mijn ‘iedere dag een vraag’ boekje. Ik schrijf soms korte verhaaltjes voor mijzelf, maar voornamelijk op deze blog. Het geeft mij rust, brengt mij bij zinnen en geeft mij een gelukkig gevoel als ik er op terug kijk wat ik heb neergezet. Ik kan dan soms best een beetje trots op mij zijn.

Er zijn dus talloze momenten en dingen om van te genieten die jouw dag net iets mooier maken. Nu ben ik wel benieuwd: Wat is jouw plusje van de dag?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Like & deel Thuisvrouw

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *