Huisdieren

Waarom een huiskat geweldig is!

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|27px|0px|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.17.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Vraag aan mij van wie ik houdt, en mijn eerste antwoord is: Lily! Ik moet sorry zeggen tegen mijn vriend, maar Lily heeft mijn hart gestolen. Een kat in huis geeft zoveel voordelen en liefde met zich mee dat ik niet meer zonder haar kan. Waar iedere kat een ander karakter heeft, hebben ze over het algemeen hetzelfde te bieden.

Ze zijn zo knuffelbaar!
Lily legt gerust haar staart als een snor over mijn gezicht, en legt haar lieve kopje in mijn nek. Katten zijn gewoon zo knuffelbaar en zacht. Hun huid is heerlijk soepel, ze zijn niet te zwaar voor op schoot, en ze knijpen hun oogjes liefkozend dicht. Ik moet eerlijk vertellen dat niet alle katten zulke knuffelaars zijn, maar als je persé een knuffelkont zoekt kan je het beste bij een asiel vragen naar hun knuffeldoos! Een oudere kat heeft zijn karakter al ontwikkeld waardoor je precies de avonturiers en de binnenkatten kan onderscheiden. Bij kittens zie je dit echter niet van tevoren.

Zeg maar ‘doei’ tegen eenzaamheid!
Een kat hoeft niet te werken (al denken ze vaak zelf van wel), en is geen dagen op vakantie, oftewel: Een kat is er altijd! Je hoeft je niet meer eenzaam te voelen wanneer jouw kat terugmiauwt op jouw piepende babystem die vraagt of ze nog een snoepje wilt hebben. Sommige katten verkennen wel liever de buurt dan dat ze met jou willen spelen, maar over het algemeen is een kat een hechte vriend. Een extra voordeel is dat je langer weg kan blijven dan bij een hond, ideaal! Maar vergis je niet, ook deze lieve katten willen jouw aanwezigheid. Ben je iedere dag weg van huis, dan zal de kat dat ook niet waarderen. Het komt wel van twee kanten.


Ze werken rustgevend
Stress is verleden tijd. Katten zijn zo rustgevend dat je niet meer kan stressen als deze haarbal vraagt om een kriebel over zijn bol. Nu zijn veel dieren rustgevend en stressverminderend door hun warme vacht. Het aaien van een vacht geeft bewezen resultaten van ontspanning. Maar wat een kat zo speciaal maakt is het spinnen. De ritmische geluiden van een tevreden kat doen wonderen bij een gefrustreerde of verdrietige eigenaar.

Je kan om ze lachen
De bekende gekke 10 minuten herkent iedere katteneigenaar wel! Opeens zijn ze door het dolle en vliegen ze alle kanten op, is alles interessant en grijpbaar. Je ziet de blikken van links naar rechts schieten en jagen op de spoken. Het is lachwekkend! Ik merk alleen dat er wel meer te lachen valt om een kat. Als ze doorhebben dat ze zijn betrapt krijg je die heerlijk onschuldige ‘ik heb het niet gedaan’ blik. Of als ze jagen achter een laserlampje halen ze soms de gekste kapriolen uit om dat ongrijpbare ding te pakken. Doe je kat ook eens een lol, geef hem daarna iets wat wél grijpbaar is om ook zijn frustratie te verhelpen.

Ze jagen!
Ideaal! Ze jagen namelijk niet alleen op muizen bij boerderijen, maar ook in jouw eigen tuin, schuur of misschien wel je huis. Daarnaast merken wij in de zomer voornamelijk de heerlijke voordelen wanneer de muggen en vliegjes weer de kop op steken. Mevrouw Lily vangt ze allemaal. Het jagen is dus goed voor zowel eigenaar als kat. Eigenaar heeft geen last meer van ongedierte, en Minoes heeft haar beweging en lol van de dag weer gehad.

Je zorgzaamheid kan er in los gaan
Ik weet niet of veel mensen dit hebben, maar ik ben een ontzettend zorgzaam type. Deze zorgzame drift kan ik volledig los laten gaan op mijn kat. Eten en drinken geven, mandjes wassen en de kattenbak verschonen. Geloof het of niet, maar ik geniet hier met volle teugen van. Het gevoel belangrijk te zijn voor een levend diertje zie ik als een zegen en een goede leermeester voor later. Ik vind het prachtig om er alles aan te mogen doen om mijn kat een zo geweldig mogelijk leven te bieden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om van een kat te houden. Ze zijn schattig, wendbaar, lief enz. Voordat jij nu direct de eerste de beste kat ophaalt, denk dan alsjeblieft aan de asieldieren en hoeveel afgestoten katten en kittens er zijn. Er komt ook een grote verantwoordelijkheid bij kijken en een boel geld. Er zijn OOK negatieve kanten aan een lieve pluizenbol. Dat gezegd te hebben: Ik ga weer knuffelen met Lily!

Liefs, Elyse

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *