Huisdieren,  Uitstapjes & vakantie

Waarom een hobby hebben belangrijk is

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.19.4″ custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.19.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Het hebben van een hobby is ontzettend belangrijk! Het is iets waar jouw hart ligt, en je zin in het leven geeft. Maar waarom is het belangrijker dan je denkt, of hoe vind je toch zo’n hobby? Geloof het of niet, maar iedereen weet die vroeg of laat te vinden. Ik leg het je graag uit.

Waarom een hobby?

Het is eigenlijk heel simpel. Een hobby is er om lekker op te laden, om je energie en rust te geven. Een hobby doe je voor je plezier. Je hebt het omdat je er gelukkig van wordt, en het geeft je weer iets om naar uit te kijken. We kijken even naar hockey. Je blijft iedere keer uitkijken naar die training, die wedstrijd en om je teamgenoten weer te zien. Natuurlijk zijn er veel andere voordelen aan het hebben van een hobby. Je wordt er geduldig van, traint vaardigheden en krijgt vaak nieuwe vrienden met dezelfde interesse! Dat is allemaal mooi meegenomen. Voor kinderen is het een mooie uitlaatklep en wij volwassenen kunnen een momentje er in vinden om even helemaal aan jezelf te denken. Vergeet werk, ruzies, lopende contracten en andere nare dingen voor een momentje.

Een hobby moet een hobby blijven.

Van een hobby je werk maken, je passie in een hobby vinden? Het klinkt allemaal fantastisch, een droom voor iedereen. Maar pas op voor valkuilen. Werk is een verplichting. Wil jij iets wat je heel graag doet, verplicht wordt? Is de betekenis van een hobby dan niet weg? Ik heb de fout gemaakt om van dieren mijn werk proberen te maken. Al snel merkte ik dat mijn plezier er in verdween, en die is de nodige jaren ook weggeweest. Ik heb hem na jaren teruggevonden in kleine mate, dus ik verzorg zo nu en dan honden, en heb een eigen paard. Ook bloggen kan bij sommigen uitgroeien tot werk, maar pas op dat jij niet je eigen plezier voorbij loopt. Een hobby hoeft geen zin te hebben, het mag lekker nutteloos zijn, het mag tijdrovend zijn en het mag van alleen jou zijn.

Leuk, maar hoe vind je zo’n hobby?

Goede vraag. Soms groeit het met je mee, en soms moet je er naar op zoek. Voor kinderen zijn er vaak eenmalige activiteiten te vinden of kunnen zij zich vanuit school inschrijven voor een paar lessen. Wat mij betreft dé tip om een kind te laten kennismaken met iets nieuws. Wat betreft wij volwassenen is het moeilijker.

Mijn grootste tip is om te kijken naar hoe energiek je bent. Bij hobby of passie denk je al snel aan een sport, maar als jij liever lui dan moe bent, kan je beter gaan kijken voor een zittende hobby. Creatief, groene vingers, muziekliefhebber? Zoek naar diepere eigenschappen. Daar kan jij je hobby op afstemmen. En vaak is het een kwestie van uitproberen. Doe eens een workshop, of vraag eens rond naar andermans hobby, vraag of je eens mee mag. Wie weet verbaast het je nog! En een geheimpje tussen ons: Je hoeft er niet goed in te zijn. Gaande weg leer je het vanzelf!

Mijn hobbies

Zoals duidelijk te zien is: Paarden! Ik ben er niet goed in, ik haal er wel mijn rust uit. Zoals ik al zei: Gaande weg leert men. En zo is dat ook bij mij het geval. Ik schrijf graag en maak mooie dingen. Nu ben ik zelf niet zo’n artiest met geweldige schilderijen en tekeningen. Maar wat maakt het uit, ik blog graag over dingen die mijn hoofd bezighouden en ik teken graag in mijn boekje. Ik heb een boekje met mijn dromen die ik visualiseer. Ik teken dus mijn huis, dieren, gezin, alles! Wil je nog een geheimpje weten? Ik trek ze vaak gewoon over en geef mijn eigen touch er aan. Geen schaamte, gewoon lekker knoeien!  Verder ben ik zo af en toe bezig met styling van het huis en plantjes.

Ik heb meerdere activiteiten en hobbies gedaan die niet zijn blijven hangen. Ik zet ze op een rijtje en misschien staat er wat voor jou tussen!
-Zwemmen
-kleuren voor volwassenen
-schoonspringen
-Schaatsen
-Skiën
-Bakken
-Koken
-Skeeleren
-Handbal
-Atletiek
-Gitaar spelen
-Breien
-Piano spelen
-Lezen
-Hardlopen

Wat is jouw hobby, of ben je nog op zoek naar één? Ik ben erg nieuwsgierig naar wat iedereen bezighoudt!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *