Baby & zwanger

5 cadeautips voor aanstaande vaders

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|54px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|27px|0|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.19.10″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Toekomstige mama en ongeboren baby’s krijgen de volle aandacht tijdens de zwangerschap. Vaak worden de aanstaande vaders dan vergeten. Zo zonde, want ook zij moeten die 9 maanden doorbrengen met een heethoofd van een vrouw, draaft op voor de echo’s en hij doet zo zijn moeite de zenuwen voor de bevalling voor zich te houden om vrouwlief te ondersteunen. Reden genoeg om ook de papa in spé te verwennen! Maar waar maak je een nog-net-niet vader nou blij mee? Die babykleertjes en speentjes heeft hij inmiddels wel gezien. Vandaar deze vijf tips waar mannen écht wat aan hebben!

1. Oordoppen

Hier is de moeder misschien wat minder blij mee, maar de avonden zijn voor papa veel rustiger. Ik heb vaker gezien bij stellen dat ze afspreken dat de ene nacht de vrouw uit bed gaat en de andere avond de man om voor het babytje te zorgen. Als hij nou die nacht rust heeft, kan hij het beste oordoppen er bij pakken zodat hij de volgende ochtend fris en fruitig een ontbijtje kan maken voor het hele gezin! Voor iedere avond dat hij zijn oordoppen in mag doen, zal hij je dankbaar zijn.

2. Bier

Een bevalling is niet niks. Voor de kersverse moeder niet, maar ook zeker niet voor papa. Hij staat machteloos toe te kijken hoe mevrouw ligt af te zien. Het beste cadeau wat je hem kan geven is bier! Wat, bier? Nee natuurlijk niet. Op de eerste plaats zijn lieve kindje. Maar om van alle hectiek te bekomen is een biertje om te ontspannen zeker een aanrader. Als hij het op voorhand al krijgt, kan hij zelf beslissen wanneer het juiste moment is om er van te genieten. Met vrienden vieren dat hij vader is geworden, of bij zijn vrouw die nu ook mag genieten van een wijntje wanneer de kleine zijn oogjes sluit.

3. Boekje voor vaders

Er zijn talloze boekjes voor aanstaande vaders. Survival gidsen, boekjes met herkenbare situaties, humoristische boekjes en nog een paar serieuze varianten. Vaders zien het  niet zitten om zich in te lezen zoals vrouwen dat doen, maar willen zich wel voorbereiden. Voor iedere papa is er wel een variant. Als je het luchtig wilt houden vind ik bovenstaand boekje een echte aanrader: Kluun: Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Het is een geweldig boek die ik ook gelezen heb en cadeau is gegeven. Het was in beide situaties een succes en ik begrijp waarom mannen dit lezen. Het is door een man geschreven. Alle dingen die wij vrouwen over het hoofd zien, is voor de vaders herkenbaar. Er word beschreven over de zwangerschap op een grappige manier. Nu weet ik dat er veel meer van dit soort boekjes zijn, dus speur wat rond op het web welke jou leuk lijkt. 

4. Avondje/dagje weg met zijn vrouw

Het wordt zo vaak geroepen dat je geen leven meer hebt na een baby. Onzin! Je moet er gewoon tijd voor maken. En om hem een handje te helpen kan je een gratis dagje of avondje babysitten geven. Wanneer er een baby is gaan de gesprekken vaak over het kindje. Gun de twee een avond weg waar de baby niet aan de orde komt. Mocht jij nou zijn vrouw zijn, dan kan je jouw vrienden of familie vragen een handje mee te helpen. Ben jij een buitenstaander van dit gezin? Dan is het misschien leuk (afhankelijk van het budget) ze ook nog een bioscoopbon of een restaurantbon aan te bieden om ze een eindje op weg te helpen. Ook hier geldt weer: Succes gegarandeerd!

5. Draagzak/draagdoek met stoere print

Het is wat duurder dan bovenstaande cadeaus, maar ook zeker een aanrader. Om het ultieme vadergevoel te bereiken is een draagzak of een draagdoek ideaal voor een papa. Zo kan hij dicht bij zijn baby zijn en toch nog iets met hem ondernemen zonder dat er veel interactie hoeft te zijn. Ik hoor de mannen al denken: ‘Dat is toch iets voor vrouwen? Al die bloemetjes en nijntjesprints’.  Maar er zijn genoeg stoere en neutrale varianten te vinden. Een simpele grijze, één met een camouflage print er op en hij voldoet perfect voor een man! Of er nou een klein meisje of jongen in gedragen word, dat maakt niet zoveel uit. Helemaal niet als je er bij bedenkt dat het ook een band kan scheppen tussen vader en kind.

Heb jij wel eens nagedacht over een cadeautje voor een aanstaande papa, en wat heb jij hem dan gegeven? Ik ben heel benieuwd wat anderen aan hem zouden geven.

Veel liefs,
Elyse

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Like & deel Thuisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *